20 tips om uw site er goed uit te laten zien en op te laten vallen

Goed ontwerp gaat niet alleen over een aangename visuele ervaring. Goed ontwerp gaat ook over het creëren van gebruiksvriendelijke interfaces en ervaringen, wat uiteindelijk leidt tot een betere UX. Gebruikers verwachten dat websites snel, gebruiksvriendelijk en visueel aantrekkelijk zijn. Als uw site niet aan deze verwachtingen voldoet, zullen gebruikers waarschijnlijk verder gaan en nooit meer terugkeren.

Make it easy to navigate

Het eerste en meest elementaire waar bezoekers op letten als ze op uw site terechtkomen, is hoe gemakkelijk ze hun weg kunnen vinden. Hier wordt de navigatie belangrijk. Bezoekers willen weten waar ze zijn, waar ze geweest zijn en hoe ze bij de volgende stap komen. Navigatie heeft niet alleen betrekking op grote delen van uw site. U moet het ook gemakkelijk maken om contactinformatie, het zoeken op de site en de over/blogpagina van uw site te vinden. Houd uw navigatie eenvoudig, maar maak het duidelijk waar bezoekers heen kunnen gaan om te vinden wat ze zoeken.

Responsief en mobielvriendelijk

Als u wilt dat uw website bezoekers aanspreekt en concurrerend blijft, moet hij responsief en mobielvriendelijk zijn. Nu steeds meer mensen het web op hun smartphones, tablets en andere mobiele apparaten gebruiken, moet uw site zich aanpassen. Dit betekent dat het ontwerp van uw site automatisch de lay-out en het formaat aanpast aan het apparaat waarmee hij wordt bekeken. Als uw website niet responsief of mobielvriendelijk is, kan hij potentiële klanten wegjagen. Meer dan 50% van de mensen haakt waarschijnlijk af bij een site die niet mobielvriendelijk is. Naast het feit dat het een grote afknapper is, kan het niet hebben van een responsief of mobiel-vriendelijk ontwerp ook uw ranking in zoekmachines schaden. Google houdt nu rekening met de mobielvriendelijkheid van een site bij het bepalen welke pagina’s bovenaan de SERP’s moeten verschijnen.

Bied een gebruiksvriendelijke interface

De eerste indruk is alles, en het eerste wat mensen zien als ze uw site bezoeken is het ontwerp/UI. Een gebruiksvriendelijk ontwerp is gemakkelijk te navigeren en spreekt een grote verscheidenheid aan gebruikers aan. Het is belangrijk op te merken dat gebruiksvriendelijk niet betekent dat u uw site moet ontwerpen met stripfiguren of Lego. Maar het betekent wel dat u moet begrijpen voor wie u ontwerpt en wat hen het meest zal aanspreken. Het is belangrijk te onthouden dat niet alle gebruikers hetzelfde zijn. Een gebruiksvriendelijk ontwerp dat een grote verscheidenheid aan mensen aanspreekt is dus een must. Houd bij het ontwerpen van uw site rekening met het volgende. Zorg voor een schoon en overzichtelijk ontwerp. Vermijd het gebruik van te veel lettertypes en kleuren. Zorg ervoor dat uw site snel laadt. En zorg ervoor dat hij gemakkelijk te navigeren is.

Bouw vertrouwen op bij uw bezoekers

Vertrouwen is een belangrijke factor in elke zakelijke relatie. Of u nu werkt met nieuwe klanten of probeert uw bestaande klanten te behouden, een betrouwbare site is een must. Dit doet u door uw bezoekers een garantie te bieden dat uw product authentiek en van goede kwaliteit is. U kunt dit doen door dingen op te nemen zoals een about/FAQ-pagina waar u uw bedrijf voorstelt, een sectie met getuigenissen van klanten en een retourbeleid. Dit zijn dingen die vertrouwen wekken bij uw bezoekers en hen laten zien dat u een authentiek bedrijf bent en niet een of andere onopvallende operatie.

Test uw site met echte gebruikers

Er zijn veel manieren om uw site te testen. En het is belangrijk dat u dat doet met echte gebruikers, voordat hij live gaat. Er zijn verschillende user experience (UX) testing tools beschikbaar waarmee u usability tests kunt uitvoeren en feedback kunt krijgen over verschillende aspecten van uw site, zoals het ontwerp, de lay-out, de inhoud en meer. Er zijn ook tools waarmee u enquêtes kunt maken, input kunt krijgen van uw publiek en een beter inzicht kunt krijgen in wie uw site bezoekt en waarom. Het is belangrijk te onthouden dat deze tools niet alleen nuttig zijn voor het testen van uw website. U kunt ze ook gebruiken om uw drukwerk te testen, zoals brochures, flyers en meer.

Overlaad uw pagina niet met te veel advertenties.

Advertenties zijn een belangrijk onderdeel van elk bedrijf, vooral van een bedrijf dat afhankelijk is van internet. U wilt echter niet dat uw site overkomt als een advertentiefestijn. U wilt dat uw site eruitziet en aanvoelt als een echte, betrouwbare site. Dat kan niet als hij vol staat met te veel advertenties. U moet een evenwicht vinden. U moet genoeg advertenties hebben om winst te maken, maar niet genoeg om uw site er smakeloos en onaantrekkelijk uit te laten zien. Als een bezoeker op uw pagina komt en te veel advertenties ziet, zal hij waarschijnlijk vertrekken naar een andere site.

Maak gebruik van visuele hiërarchie

Visuele hiërarchie is een belangrijk onderdeel van elk ontwerp. Het verwijst naar de manier waarop u de elementen op uw pagina ordent en laat opvallen. De sleutel tot een goede visuele hiërarchie is het opdelen van uw inhoud, het kiezen van de juiste afbeeldingen en een goede lay-out. Als u bijvoorbeeld een kop hebt die u wilt laten opvallen, kunt u de rest van de inhoud op uw pagina opsplitsen door de kop in een groter lettertype te plaatsen of een andere kleur voor de tekst te gebruiken. Als u uw inhoud opsplitst en de juiste afbeeldingen kiest, maakt u het uw bezoekers gemakkelijk om de pagina snel te scannen en te vinden wat ze zoeken.

Vertrouw niet alleen op kleuren om te communiceren.

Kleuren gebruiken om iets aan te geven is een belangrijk onderdeel van design, maar niet het enige. U kunt een felrode kleur kiezen om een belangrijke verkoop aan te geven, maar u wilt niet dat een felrode kleur uw pagina bedekt. Dit is een veelgemaakte fout bij veel e-commerce sites. Het gebruik van de kleur rood op uw pagina is een goede manier om een verkoop aan te geven, maar u wilt niet dat de rest van de pagina rood is. Wanneer u beslist welke kleuren u op uw pagina wilt gebruiken, zorg er dan voor dat ze consistent zijn. Als je rood gaat gebruiken, zorg er dan voor dat elk element op de pagina ook rood is. Het gebruik van consistente kleuren op uw pagina is een goede manier om uw inhoud visueel op te splitsen en uw bezoekers een visuele aanwijzing te geven waar elke sectie over gaat.

Gebruik responsieve ontwerptechnieken

Responsive design is een techniek waarmee uw site zich kan aanpassen en correct kan worden weergegeven op elk apparaat. Dit betekent dat als u een site hebt die is gebouwd met responsive design, deze er goed uitziet op een desktopcomputer, laptop, smartphone of tablet. Een responsief ontwerp is belangrijk omdat het laat zien dat u echt geeft om uw bezoekers en hun ervaring op uw site. Het laat ook zien dat u op de hoogte bent van wat er gebeurt in de wereld van online marketing en hoe uw site moet worden gebouwd om te slagen in dit digitale landschap. Voordat u begint met het ontwerpen van uw site, moet u wat onderzoek doen en leren over responsief ontwerp. Dit zal u helpen begrijpen hoe u een site maakt die zich aanpast aan verschillende apparaten.

Samenvatting

Het web is een lawaaierige plaats, dus het is belangrijk dat u zich onderscheidt van de massa. De beste manier om dit te doen is met een visueel aantrekkelijke en goed ontworpen site die uw merkboodschap duidelijk overbrengt. Het ontwerpen van een goede site is niet eenvoudig, maar het is mogelijk als u deze tips volgt. Houd deze dingen in gedachten bij het ontwerpen van uw site. Zorg voor een schoon en overzichtelijk ontwerp. Vermijd het gebruik van te veel lettertypes en kleuren. Zorg dat uw site snel laadt. En zorg ervoor dat hij gemakkelijk te navigeren is. Maak ook gebruik van visuele hiërarchie, vertrouw niet alleen op kleuren voor de communicatie en gebruik responsieve ontwerptechnieken. Zodra u een visueel aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke site hebt gemaakt, zult u meer verkeer en leads krijgen, wat u zal helpen gedijen in dit concurrerende landschap.

Lees ook andere blogs