5 eenvoudige ontwerptips om uw website te laten schitteren

Als u denkt aan een goede website, wat komt er dan in u op? Misschien iets dat goed georganiseerd is, nuttige informatie en afbeeldingen biedt, gemakkelijk te navigeren is en er goed uitziet. Goede websites hebben die elementen, maar wat ze onderscheidt is de manier waarop ze hun inhoud en informatie presenteren. Als uw website zich niet onderscheidt van de concurrentie, zullen potentiële klanten er niet veel aandacht aan besteden. Om mensen een reden te geven uw site steeds opnieuw te bezoeken, moet u uw ontwerp zo mooi mogelijk maken. Het moet functioneel en gebruiksvriendelijk zijn, zodat bezoekers gemakkelijk kunnen vinden wat ze nodig hebben. Laten we eens kijken naar 5 eenvoudige ontwerptips die u vandaag nog kunt gebruiken om uw website te laten schitteren.

Maak uw website gemakkelijk te navigeren.

Het eerste wat mensen opvalt aan uw website is de navigatie. Als ze hun weg niet kunnen vinden, gaan ze weg en komen ze nooit meer terug. Het is van cruciaal belang uw site zo te ontwerpen dat bezoekers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Een goed begin is het maken van een sitemap. Een sitemap is een visuele weergave van de organisatie van uw website. Gebruik het om de inhoud, het verloop en het belang van elke pagina in kaart te brengen. Zo kunt u eventuele zwakke punten in de navigatie identificeren. Zodra u de sitemap hebt voltooid, gebruikt u deze om uw navigatie te ontwerpen. Beperk het aantal links tot een minimum, zodat bezoekers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Uw navigatie moet consistent zijn op alle pagina’s en alleen de belangrijkste links bevatten, zoals Home, Over, Diensten, Producten en Contact. Als u te veel links op een pagina hebt, wordt deze onoverzichtelijk. Dit maakt uw site moeilijk navigeerbaar en vermindert de loyaliteit van bezoekers.

Gebruik veel witruimte

Witruimte is de lege ruimte tussen de inhoud van uw pagina’s, inclusief afbeeldingen en tekst. U moet witruimte gebruiken om uw website een schone en overzichtelijke uitstraling te geven. Te veel witruimte kan een pagina spartaans doen lijken, maar te weinig witruimte kan een pagina rommelig doen lijken. Als u niet zeker weet hoeveel witruimte u moet gebruiken, stel u dan uw pagina voor zonder grafieken, afbeeldingen of andere visuals. Zou het er dan rommelig of karig uitzien? U kunt beter te veel witruimte gebruiken dan te weinig. Er zijn twee soorten witruimte: visuele en contextuele witruimte. Visuele witruimte is de lege ruimte op je pagina, zoals de ruimte tussen paragrafen. Contextuele witruimte is de ruimte rondom uw inhoud, zoals de breedte tussen kolommen.

Zorg voor een hoogwaardige gebruikerservaring (UX).

Een goede gebruikerservaring (UX) is de som van alle afzonderlijke onderdelen van uw website. Het omvat de visuele aspecten van uw site, zoals de kleuren die u gebruikt, de afbeeldingen die u weergeeft en de lettertypen die u selecteert. Het omvat ook de snelheid waarmee uw pagina’s laden, de taal die u gebruikt, het aantal advertenties en pop-ups dat u toont en de manier waarop u reageert op de acties van bezoekers. De manier waarop u informatie presenteert en reageert op de acties van bezoekers is net zo belangrijk als het ontwerp van uw site. Een slecht ontworpen site met een geweldige UX is oneindig veel beter dan een mooi ontworpen site met een slechte UX. Als u wilt dat uw site zich onderscheidt van de concurrentie, moet u een website maken die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook gemakkelijk te navigeren. Een van de beste manieren om de UX van uw site te verbeteren is door op elke pagina nuttige informatie op te nemen. Bezoekers moeten weten wat ze kunnen verwachten zodra ze aankomen, zoals hoe ze contact met u kunnen opnemen, uw openingstijden, een kaart met routebeschrijving en alle andere informatie die nuttig kan zijn. Dit kan een positieve indruk maken en conversies verhogen.

Proces visuals

Visuals zijn een cruciaal onderdeel van elke website, maar het is belangrijk om ze op de juiste manier te gebruiken. Vermijd het gebruik van te veel visuals, want daardoor kan uw site onoverzichtelijk overkomen. Gebruik in plaats daarvan grafieken, afbeeldingen en illustraties die relevant zijn voor uw inhoud. Afbeeldingen moeten relevant zijn, maar ook mooi. Als u een blogbericht hebt over de voordelen van het gebruik van een bepaald type meststof, gebruik dan geen afbeelding van onkruid dat in iemands gazon groeit. Zoek in plaats daarvan een foto van dat type meststof of zelfs een foto van een weelderig, groen gazon. Dit maakt uw bericht visueel aantrekkelijker en verbetert uw SEO, want Google geeft de voorkeur aan websites met aantrekkelijke afbeeldingen.

Voeg een blog of nieuwsbrief toe

Een van de beste manieren om het verkeer naar uw site te verhogen is door regelmatig inhoud van hoge kwaliteit te publiceren. Hoe vaker u post, hoe meer mensen uw inhoud zullen lezen, wat kan leiden tot nieuwe klanten. Een blog is een uitstekende manier om regelmatig inhoud te plaatsen. Een blog is een websitepagina waarop u regelmatig inhoud plaatst over een bepaald onderwerp. U kunt berichten schrijven over tuinieren, vissen, computers of elk ander onderwerp dat u wilt. Bezoekers kunnen zich abonneren op uw blog en nieuwe berichten via e-mail ontvangen. Dit kan een uitstekende manier zijn om hen terug te laten komen naar uw site. Een blog kan ook uw SEO verbeteren. Google houdt van websites die regelmatig nieuwe inhoud publiceren, dus een blog kan u helpen sneller op de ranglijst te komen.

Conclusie

Toen u begon met uw bedrijf, had u toen gedacht dat een website essentieel zou zijn voor uw succes? Waarschijnlijk niet. Maar in de huidige digitale wereld is uw website uw virtuele winkel. Het is waar klanten naartoe kunnen gaan om meer te weten te komen over u en uw producten en diensten. Als u het beste uit uw website wilt halen, is het belangrijk dat u het verschil begrijpt tussen een goed en een slecht websiteontwerp. Het ontwerp van uw website omvat het uiterlijk en het gevoel van uw website, inclusief hoe gemakkelijk het is om te navigeren en hoeveel witruimte er op elke pagina is. Een goed websiteontwerp is nuttig, gebruiksvriendelijk en visueel aantrekkelijk. Met deze vijf eenvoudige ontwerptips kunt u uw website laten schitteren en meer verkeer naar uw site leiden. Deze tips houden in dat uw website gemakkelijk te navigeren is, veel witruimte bevat, een hoogwaardige gebruikerservaring biedt, visuals verwerkt en een blog of nieuwsbrief toevoegt. Als u deze tips volgt, wordt uw website gebruiksvriendelijker en visueel aantrekkelijker.

Lees ook andere blogs