8 plaatsen voor online marketing die u misschien nog niet kent

Als u al langer dan vijf minuten bezig bent met digitale marketing, weet u dat het internet een snelle wereld is waar nieuwe trends en rages in een oogwenk kunnen verschijnen en verdwijnen. Dit gezegd zijnde, zijn er altijd nieuwe manieren om uw bedrijf op de markt te brengen die misschien niet eerder voor u beschikbaar waren. Wist u bijvoorbeeld dat u op een lantaarnpaal kunt adverteren? Of uw bedrijf als vertrouwenspersoon op Wikipedia laten vermelden? Dit zijn slechts enkele van de onconventionele plaatsen die online marketingprofessionals aanbevelen. Websites als Yelp en Foursquare hebben het gemakkelijker dan ooit gemaakt voor mensen om lokale bedrijven te vinden (en vice versa), wat heeft geleid tot een hausse aan virtuele gidsen die zijn afgestemd op specifieke niches. In deze blogpost verkennen we enkele onconventionele plaatsen voor online marketing die misschien niet eerder bij u zijn opgekomen – maar nu wel!

Reddit

Hoewel de inhoud op de site een niche-publiek zal aanspreken, is Reddit een geweldige plek om je merknaam naar buiten te brengen. U kunt uw advertenties plaatsen op de relevante subreddits, en mensen zullen ze zien wanneer ze de site bezoeken. Er zijn subreddits voor bijna elk onderwerp en interesse, inclusief vele die zakelijk zijn. Een lijst ervan vindt u hier. Er zijn twee dingen die je in gedachten moet houden als je op Reddit post. Ten eerste, zorg ervoor dat je post in de juiste subreddit die relevant is voor je bedrijf. Post alleen in subreddits die relevant zijn voor uw vakgebied, of u loopt het risico de moderators te irriteren, en uw advertentie zal worden verwijderd. Als u uw advertentie in verschillende subreddits wilt plaatsen, zorg er dan voor dat u de titel van de advertentie aanpast en een link naar uw website in de body van de advertentie opneemt, zodat dezelfde advertentie niet meer dan eens verschijnt.

Facebook Groepen

Als je een product of dienst hebt die een bepaald type persoon aanspreekt, zijn Facebook-groepen een geweldige plek om te adverteren. Groepen zijn een goede plek om te beginnen omdat ze gratis zijn (tenzij je betaalt om je bericht te boosten). Groepen zijn ook een geweldige plek voor interactie met uw klanten. Als iemand een vraag stelt, kunt u een nuttig antwoord geven en van een eenmalige koper een trouwe volger maken. Groepen werken het best als u precies weet wie u probeert te bereiken. U wilt waarschijnlijk geen reclame maken voor uw accountantskantoor bij een groep yoga-instructeurs. Zoek in plaats daarvan groepen van mensen die geïnteresseerd zijn in uw product of dienst, en spring in om met hen te communiceren. U zult waarschijnlijk wat verkopen uit de berichten halen, maar u zult ook een aantal waardevolle connecties maken.

Wikipedia

De online encyclopedie die iedereen kan bewerken heeft een verrassend hoog aantal mensen die artikelen bewerken en toevoegen, wat betekent dat uw bedrijf er gratis kan adverteren. Om uw bedrijf op de lijst te krijgen, gaat u hierheen en vindt u het gedeelte “Een bedrijf toevoegen” aan de linkerkant van de pagina. U moet uw bedrijfsnaam, contactgegevens en een beschrijving van uw bedrijf opgeven. Misschien wilt u ook de URL van uw website en de openingstijden vermelden. Als u niet zeker weet wat u nog meer moet vermelden, kopieer en plak dan de informatie uit uw bedrijfsbrochure of website. Uw bedrijf zal op de pagina verschijnen zolang iemand het blijft toevoegen. Als u er zeker van wilt zijn dat uw bedrijf lang op de pagina blijft, kunt u overwegen een Wikipedia-editor te betalen om uw informatie aan de pagina toe te voegen.

Advertenties in het Spaans

Als u in de VS adverteert, hebt u misschien al gemerkt dat Spaanstalige tv- en radiostations ongelooflijk populair zijn. Maar heeft u overwogen om te adverteren in een Spaanstalige krant of op een Spaanstalige website? Als u adverteert in een krant, hoeft u niet naar een grote stad te gaan om een krant te vinden die het waard is om in te adverteren. Net als bij algemene kranten zijn Spaanstalige kranten ook beschikbaar in kleinere plaatsen. En als u adverteert op de radio of online, moet u wat onderzoek doen om erachter te komen welke stations of websites een publiek hebben dat overeenkomt met uw product of dienst.

Smartphone Apps

Als je een mobiele app hebt, kun je de app stores gebruiken om gratis te adverteren. Elke app store heeft zijn eigen regels en voorschriften, maar als je adverteert in de Apple App Store of Google Play, kun je een advertentie maken voor in de “Appstore Buyer” sectie. Om te adverteren in de Appstore Buyer-sectie, moet u een productpagina voor uw app maken. Je kunt deze pagina zelf maken of een freelancer inhuren om dit voor je te doen. Je krijgt de mogelijkheid om een beschrijving van de app, de prijs en een paar afbeeldingen toe te voegen. Zorg ervoor dat je een call-to-action toevoegt, zodat mensen weten wat ze krijgen als ze je app downloaden.

Virtuele reizen

Als je in de reisbranche zit, weet je misschien al dat er een aantal websites zijn waarop je virtuele tours van verschillende bestemmingen kunt plaatsen. Hoewel dit een geweldige manier kan zijn om mensen te bereiken die al geïnteresseerd zijn in het nemen van een vakantie, kan het ook een goede manier zijn om mensen te bereiken die geïnteresseerd zijn in vakantie, maar niet zeker weten waar ze heen willen. U moet eerst beslissen welke websites u wilt adverteren. Vervolgens wilt u een aantrekkelijke tour maken die de mensen op die website zal aanspreken.

Instagram Sponsoring

Als je wilt adverteren op een social media platform, is Instagram misschien het eerste wat in je opkomt. Je moet echter ook Instagram-sponsoring overwegen. Bedrijven kunnen Instagram betalen om posts van andere bedrijven te promoten. Dit kan een geweldige manier zijn om uw product of dienst te promoten zonder al te agressief of verkoopbaar te zijn. Instagram posts worden gemakkelijk afgedaan als “gewoon foto’s”. Door de post van een ander bedrijf te sponsoren, wordt uw bedrijf geassocieerd met de inhoud van dat bedrijf, waardoor uw naam naar buiten komt zonder het aan mensen op te dringen.

Afsluiten

Als u op zoek bent naar nieuwe plaatsen om uw bedrijf te adverteren, weet u nooit zeker waar u uw volgende klant zult vinden. Van dating apps tot Spaanstalige kranten, er zijn veel onconventionele plaatsen online om een nieuw publiek te bereiken. Als u uw klantenbestand wilt uitbreiden, kunt u overwegen om op nieuwe plaatsen te adverteren. Met deze 10 plaatsen kunt u uw bereik vergroten en nieuwe klanten vinden. Nu u dit artikel hebt gelezen, moet u een beter idee hebben van waar u kunt adverteren.

Lees ook andere blogs