Hoe begin je een webwinkel op de juiste manier?

Een webwinkel beginnen is gemakkelijk, en er zijn tal van gratis of goedkope diensten die u kunnen helpen snel aan de slag te gaan. Maar het starten van een e-commercebedrijf is niet zo eenvoudig als het openen van een gratis account op een sociale mediasite of blogsite. U moet voorbereid zijn op de lange adem, vooral als u uw e-commerce onderneming winstgevend wilt maken. We hebben allemaal de statistieken gehoord: Iedereen krijgt meer internetverbinding en winkelt vaker online. Volgens marktonderzoeksbureau Statista bedroeg de wereldwijde verkoop van e-commerce in 2017 meer dan 1 biljoen dollar. De explosieve groei van e-commerce heeft een perfecte kans voor u gecreëerd om deze bloeiende industrie te betreden met uw eigen nichebedrijf voor sociale mediaplatformen. Maar hoe ga je van het doorbladeren van producten op Amazon naar het creëren van je eigen bloeiende e-commercebedrijf? Wij nemen u mee door alles wat u moet weten om te beginnen…

Beslis over uw e-commerce niche

De eerste stap naar het starten van een succesvol e-commerce bedrijf is het kiezen van een winstgevende niche. Hoewel het verleidelijk kan zijn om producten te verkopen die verband houden met uw huidige baan of iets waar u al bekend mee bent, worden die producten waarschijnlijk al door duizenden andere mensen verkocht. Daarom moet u op zoek gaan naar producten waar momenteel vraag naar is, maar die u tegen een lagere prijs dan uw concurrenten kunt verkopen. Het kan iets simpels zijn als een ander type yogamat of een ander type yogabroek. Maar voordat u begint te zoeken naar producten om te verkopen, moet u nadenken over het type klant dat u wilt aantrekken en de specifieke problemen die u voor hen wilt oplossen. Als je bijvoorbeeld een yoga-instructeur bent en yogabroeken wilt verkopen, kun je ofwel gewone leggings verkopen of yogabroeken die zijn ontworpen voor oefeningen. Als u voor het laatste kiest, zult u veel gemakkelijker klanten kunnen overtuigen om bij u te kopen in plaats van bij een detailhandelaar als Lululemon.

Kies uw e-commerce platform

Als je eenmaal een niche en product hebt gekozen, is het tijd om een platform te kiezen waar je je producten online gaat verkopen. Er zijn verschillende e-commerce platforms, dus je hebt veel opties om uit te kiezen. Het kiezen van een e-commerce platform is bijna net zo belangrijk als het kiezen van uw product. Het e-commerce platform dat u kiest zal de basis leggen voor uw bedrijf, en kan bepalen of uw bedrijf slaagt of faalt. Maar voordat u een e-commerce platform kiest, zijn er een paar vragen die u zichzelf moet stellen. Bijvoorbeeld, hoeveel kost het platform? Wat zijn de belangrijkste kenmerken? Hoe is de klantenondersteuning? Hoe gemakkelijk is het op te zetten?

Plan uw productcatalogus en winkelindeling

Nadat u een e-commerce platform hebt gekozen, moet u plannen welke producten u gaat verkopen en hoe ze in uw winkel worden gepresenteerd. U moet nu precies weten welke producten u gaat verkopen. Als u yogabroeken verkoopt, moet u beslissen hoeveel soorten yogabroeken u wilt verkopen – zoals slanke yogabroeken, yoga leggings, enz. U moet ook beslissen welke kleuren en maten u wilt aanbieden. Als u andere soorten producten verkoopt, moet u ook beslissen welke varianten u wilt aanbieden. Als u bijvoorbeeld t-shirts verkoopt, kunt u verschillende ontwerpen aanbieden. Vervolgens moet u beslissen hoe die producten in uw winkel worden gepresenteerd. U moet niet alleen nadenken over de producten zelf, maar ook over de lay-out en het ontwerp van uw winkel.

Vind de juiste leveranciers en fabrikanten

Nu u uw producten hebt gekozen, moet u leveranciers en fabrikanten vinden die de producten kunnen maken die u wilt verkopen. U wilt leveranciers en fabrikanten vinden voordat u uw winkel start, zodat u een vaste voorraad producten hebt om te verkopen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de producten die je wilt verkopen ethisch en milieuvriendelijk worden gemaakt. Immers, als je een ethisch verantwoord merk wilt opbouwen, moet je beginnen met de producten die je verkoopt. Er zijn verschillende manieren om leveranciers en fabrikanten te vinden. Je kunt bijvoorbeeld op online marktplaatsen zoals Alibaba kijken, waar fabrikanten uit de hele wereld hun producten plaatsen. Je kunt ook websites gebruiken zoals Made In A Free World of Ethical Wares, waarop ethisch verantwoorde producten en fabrikanten staan vermeld.

Neem de risicobeoordelingsstap

Zodra u uw producten en leveranciers hebt gekozen en fabrikanten op een rij hebt gezet, moet u de risicobeoordeling uitvoeren. Dit betekent dat u er zeker van moet zijn dat de producten die u wilt verkopen ook echt zullen verkopen. En daarvoor moet u marktonderzoek doen. Eenvoudig gezegd is marktonderzoek een proces van het bestuderen van de klanten die uw producten zullen kopen en de huidige concurrenten in uw niche. Het doel is de pijnpunten van uw klanten te identificeren en te begrijpen hoe zij winkelen voor producten zoals die welke u verkoopt. U kunt dit doen door naar een paar websites te gaan waar u met klanten kunt communiceren, zoals Reddit of Facebook-groepen voor uw niche. U kunt ook vrienden en familieleden vragen welke producten zij zouden kopen als ze alles konden kopen.

Samenvatting

Een e-commercebedrijf beginnen kan een geweldige manier zijn om online geld te verdienen. Maar voordat u uw eerste product verkoopt, moet u veel werk verzetten. U moet de juiste producten vinden om te verkopen, uw productcatalogus en winkelindeling plannen, de juiste leveranciers en fabrikanten vinden, en de risicobeoordeling uitvoeren om er zeker van te zijn dat uw producten goed zullen verkopen. Er zijn genoeg redenen waarom u een e-commerce bedrijf zou willen beginnen. Het is relatief eenvoudig om te beginnen, het kan een bron van passief inkomen zijn, en u hebt niet veel startkapitaal nodig. U kunt zelfs beginnen met slechts $100. Het is echter niet zo eenvoudig als het opzetten van een gratis account op eBay of Amazon. U moet voorbereid zijn op de lange adem, vooral als u uw e-commerce bedrijf winstgevend wilt maken.

Lees ook andere blogs